Foto: Somewhere. Gudrun Hasle 2015.


Foto: Pierre-Etienne Morelle, 2014, copyright: www.nun-berlin.com

Treårigt kunstprogram på Nordre Fasanvej

Nordre Fasanvej Kvarteret får et kunstprogram med navnet Omveje.
Omveje er et ambitiøst og langsigtet kunstprogram, der fra vinteren 2015 vil folde sig ud på Nordre Fasanvej på strækningen mellem Borups Allé og Frederikssundsvej.
Omveje realiseres i samarbejde med Områdefornyelse Fuglekvarteret i Københavns Kommune og Områdefornyelse Nordre Fasanvej Kvarteret. Omveje er udviklet af Somewhere – bureau for kunst og offentlige rum.
Omveje vil arbejde målrettet med at koble områdefornyelsens strategier med en kunstnerisk dimension og vise nye veje for kunstens æstetiske og sociale potentialer i byudviklingen.

Projektets mål
Idéen er at tilføre hverdagen på Nordre Fasanvej en poetisk og kritisk dimension og gå på tværs af den umiddelbare oplevelse af Nordre Fasanvej som nedslidt og socialt belastet transitzone.
Kunsten vil lede ind bag facaderne og rette blikket mod vejens unikke urbane miljøer, lokalhistoriske arv og kulturelle værdier, så de ikke forsvinder, men gives form og stemme som en integreret del af områdets udvikling. Målet er, at Nordre Fasanvej de kommende år får tilført en række permanente og midlertidige kunstværker, der er med til at udvikle vejens funktioner og identitet.

Hvad skal der ske?
Byens borgere vil over de næste tre år komme til at opleve tankevækkende og enestående kunstprojekter, der foretager forandringer på facader og fortove og leder ind i vejens nicher og bygninger og dykker ned i kvarteret og afdækker områdets historier og immaterielle kvaliteter.
Hvert år vil der derudover blive realiseret et formidlingsprogram med talks og filmvisninger i Nordre Fasanvejs baggårdsoaser og private lejligheder samt byvandringer ved kuratorer, kunstnere, lokale eksperter m.v.

Status
Det første kunstværk lanceres december 2015, med kunstneren Gudrun Hasle.

Har du spørgsmål eller input?
Kontakt Projektchef Brian Hansen Westerheim
e-mail: brwe01@frederiksberg.dk, telefon 2898 4075

Samarbejdspartnere
Kuratorerne Somewhere ved Stenka Hellfach og Ulrikke Neergaard
e-mail: stenka@artsomewhere.com, telefon: 26 70 17 80 og
e-mail: ulrikke@artsomewhere.com , telefon: 20 97 96 25

Områdefornyelsen Fuglekvarteret