5 nye vinterbyrum i og omkring Nordre Fasanvej Kvarteret

Fra slutningen af januar og frem til slutningen af marts kan du opleve 5 nye vinterbyrum i og omkring Nordre Faasanvej Kvarteret

Med projektet Vinterby sætter områdefornyelsen sammen med Fuglekvarteret i Københavns Kommune fokus på, hvordan vi indretter byens rum så det bliver rarere at være og opholde sig i byens rum om vinteren. Fra slutningen af januar til slutningen af Marts vil der være opført 5 byrum, som alle giver et bud på, hvordan man aktivt kan arbejde med at gøre byens rum mere interessant og indbydende om vinteren.

To af byrummene vil være i Nordre Fasanvej Kvarteret, det ene i krydset mellem Kronprinsesse Sofies Vej / Holger Danskes Vej, og det andet under Bispeengbuen.

På hjørnet mellem Kronprinsesse Sofies Vej og Holger Danskes Vej er der et stort og bredt fortov. På dette hjørne vil vi teste andre materialer og former på fortovet, som kan gøre opholdet i byrummet mere komfortabelt. Tekstil, træ og gummi er alle oplagte alternativer til de hårde og kolde materialer, der oftest bruges i byrummene i dag.

Under Bispeengbuen vil der blive opført en lys- og lyd installation, som skal skabe en særlig stemning og en sjov oplevelse i sammenhæng med det allerede eksisterende udendørs kulturhus.

De fem byrum indgår i fimaet Platants udstilling om Vinterbyen på Dansk Arkitektur Center. Platant er også rådgivere på design og udførelse af de 5 byrum i Nordre Fasanvej Kvareteret og Fuglekvarteret.

Læs mere om Vinterbyprojektet