Fotograf: Mathias Vejerslev

Fasaner på parade

Lørdag den 18. Juni kl. 14.00 bevæger en festlig parade sig gennem gaderne på og omkring Nordre Fasanvej mellem Frederikssundsvej og Borups Allé. Paraden er et led i kunstprogrammet for kvarteret.

Der bliver masser at se på for både store og små lørdag den 18. juni, når en kunstparade indtager Nordre Fasanvej. Paraden er udviklet af kunstnerduoen J&K, og den skal bringe det rige og mangfoldige kulturelle liv i området frem i lyset.
Sammen med en række forskellige borgergrupper fra området har de to kunstnere skabt et kunstprojekt i form af en gadeparade. Projektet vil på en gang vise og fejre områdets kulturelle potentiale og styrke borgernes oplevelse af lokalt fællesskab og samhørighed.

Lørdag den 18. juni klokken 14-16 kulminerer projektet i paraden, hvor tilskuerne blandt andre kan møde knallertklubben Teufelskerle, Kammerklubben, Natha Yoga, Nørrebro Karateklub, Linien/ContainerBy Detours, den afrikanske forening Dan Afrika og mange flere.

Kom forbi og oplev kunstparaden og vær med ved vejs ende til marked og åbning i Glenteparken. Her er der mulighed for at købe mad og drikke fra nær og fjern, dyrke yoga eller karate og møde områdets beboere.
Det er kunsterne Janne Schäfer og Kristine Agergaard, der udgør J&K.
Kunstparaden er del af Omveje - Kunstprogram til Nordre Fasanvej 2015-2017. I november sidste år blev projektet skudt i gang med den danske billedkunstner Gudrun Hasles tekstværk ”Jeg fortalte mig selv historger”, som gengav kunstnerens erindringer og dagbogsnotater fra sin opvækst i Nordre Fasanvej kvarteret.

Omveje bliver finansieret af Områdeforynelse Nordre Fasanvej Kvarteret Frederiksberg Kommune og Områdefornyelsen Fuglekvarteret Københavns Kommune og er støttet af Statens Kunstfond.
Omveje produceres af Somewhere – bureau for kunst og offentlige rum.