Foto: Somewhere. Gudrun Hasle 2015

Når kunsten går omveje på Nordre Fasanvej

I december skydes kunstprogrammet Omveje i gang på Nordre Fasanvej på strækningen mellem Borups Allé og Frederikssundsvej. Billedkunstner Gudrun Hasle står bag det første af 15 kunstprojekter med værket ’Jeg fortalte mig selv historger’, der peger på hvordan en omvej både kan være en fysisk og en psykologisk handling.

’Jeg fortalte mig selv historger’ består af en række håndskrevne erindringer og dagbogsnotater, der males direkte på Nordre Fasanvejs arkitektur. Kunstneren Gudrun Hasle er ordblind. En svaghed, der i dag er hendes styrke som kunstner.
Hun er vokset op i kvarteret og hendes barndoms- og teenageerindringer rummer for eksempel mindet om at cykle over et kryds uden at få lov, om lugten fra Novo Nordisk’s industriproduktion og om at være en usikker og sårbar teenager, der rastløst går omveje i kvarteret for at finde på historier om sig selv.

Med sine personlige erindringer giver Gudrun Hasle stemme til området, der er under gennemgribende forandring i disse år med områdefornyelser, nybyggeri og nyt byrum omkring Nørrebro Station.
Forår og sommer 2016 får Gudrun Hasles kunstværk selskab af nye projekter. Kunstnergrupperne Bik Van der Pol fra Holland, dansk-tyske J&K og danske A Kassen og Wooloo tager stafetten videre, og det hele fejres med en stemningsfuld åbningsevent med film, taler og guidede ture i området i foråret.