Nyt køkken og et mundgodt sommerprogram under Buen

I disse dage vokser der et nyt køkken frem i det udendørs kulturhus under Buen.

På baggrund af lokales ønsker og en masse input fra dem, der allerede bruger kulturhuset blev det tidligere i år besluttet, at det næste års tema skulle være mad. Siden har vi holdt to dialogmøder og været ude og tale med en masse aktørere der ved noget mad og som kunne have interesse for at bruge det udendørs kulturhus. Det er mundet ud i, at der nu bliver etableret et køkken.

Køkkenet har to dele: en åben del, der kan benyttes uden bookning og en aflukket del, som kan bookes til arrangementer ved at skrive til områdefornyelsen på nfk@frederiksberg.dk

Den åbne del

Den åbne del består af tre lange arbejdsborde med indbygget kuglegrill i hvert bord. Der kommer også to større grillsteder, som har kapacitet til når der afholdes arrangementer. Der bliver opsat bord og bænke, som altid vil være tilgængelige, så man kan nyde sin mad under Buen, når man vil. Køkkenet er indrammet af to containere. På den ene containers yderside bliver der opsat en stålplade med en vask i. Her er der koldt vand. Over køkkenet bliver der opsat lyskæder, som skal skabe en særlig stemning ved køkkenet.  Denne del er åben for brug og kan benyttes på linje med grill og borde, man ser opstillet i andre byrum og parker.

Den aflukkede del

Den aflukkede del er en container indrettet som et køkken med faciliteter til mere professionel madlavning. Der er koldt og varmt vand, redskaber til madlavning og forventeligt også  ovn og køleskab. Den lukkede del kan bruges af alle både aktører foreninger og private borgere, som vil lave fællesspisning eller andre arrangementer. Det kan også være madaktører, som laver undervisning og bruger mad som omdrejningspunkt fællesskab og social udvikling. Eller det kan være mindre eller større virksomheder, som primært fokuserer på at sætte en særlig ramme for det at spise.

Flere aktører har allerede meldt sig på banen til at lave arrangementer, så der bliver liv og glade dage under Buen denne sommer. Og der er stadig plads til flere, så skriv endelig til os hvis du har en ide eller et arrangement du vil føre ud i livet.

Sommerprogrammet finder du på områdefornyelsens hjemmeside under kalender: http://nordrefasanvej.frederiksberg.dk/kalender