Opgradering af Kronprinsesse Sofies Vej og Holger Danskes Vej

Hvad skal der ske?

Kronprinsesse Sofies Vej og Holger Danskes Vej (den østlige del, øst for Kronprinsesse Sofies Vej) får i sommeren 2018 et løft.

De to veje får med innovative skybrudsløsninger en evne til at håndtere store mængder regnvand, så trængte kloaker aflastes og sandsynligheden for oversvømmede kældre undgås.

Den trafikale tryghed øges. Blandt andet ved hjælp af nye og flere bump sænkes bilernes hastighed og ved hjælp af gennemgående fortov ved sideveje på Kronprinsesse Sofies Vej forbedres oversigtsforhold, ligesom vigepligt tydeliggøres.

Ved at ændre skråparkeringspladserne på Holger Danskes Vej til vinkelrette p-båse kommer der over 20 nye parkeringspladser.

Blandt andet gennem koblinger til de nye skybrudsløsninger plantes der ligeledes mere grønt, og sammen nye opholdsmuligheder får vejene således også et æstetisk løft.

Hvad sker der nu?

I foråret 2018 arbejder Frederiksberg Kommune sammen med de rådgivere og entreprenører, der skal udføre arbejdet, på at få de endelige planer på plads. Det egentlige arbejde på vejene udføres i løbet af sommeren 2018.


Processen frem til i dag

I november 2016 afholdt Frederiksberg Kommune workshop om Kronprinsesse Sofies Vej. Læs mere HER

I februar 2017 blev et skitseforslag – baseret på workshoppen – præsenteret og diskuteret. Læs mere HER

I maj 2017 var der vandring og borgermøde om planerne for Holger Danskes Vej. Læs mere HER

I oktober 2017 og januar 2018 informerede Frederiksberg Kommune overordnet om projektet, dets status og tidsplan. Læs mere HER

 

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål eller kommentarer til projektet, så er du meget velkommen til at kontakte Vej, Park og Miljø i Frederiksberg Kommune:

vpm@frederiksberg.dk

3821 4151, man-tor: 9-14, fre: 9-13.